keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

BRUSCHETTA >>*<< KESKI-ITALIA



Nyt tarvitaan lämpöä iltapalan muodossa, sillä sää on sateinen, viimainen ja kylmä.
 Tulin juuri lenkiltä ja päälläni oli valehtelematta samat vaatteet kuin viime joulukuisilla lenkeillä.

Asiaan.
Euroopan karavaanikiertueen yhdeksi kohteeksi on valittu Italia ja ennen kaikkea sen maaseutu. 
En ole itse koskaan käynyt missään päin Italiaa, vaikka olenkin matkustellut Euroopassa ihan kohtalaisesti. Silti tämä kyseinen ilta/välipala/lounas on ihan itse kehitelty nälän hetkellä. Hetkellä, jolloin lompakkoni meinasi ettei kauppaan ole asiaa. Näinpä kaappien uumenista ja puutarhasta kokoamien tarpeiden tuloksena syntyi NäkkäriBruschetta!

Ohjeet valmistukseen:

*Lado pellille tarvittava määrä ruisnäkkäriä.
*Roiski oliiviöljyä näkkärin pintaan sinne tänne.
*Levitä puristettua valkosipulia pintaan maun mukaan.
*Päälle mitä tahansa juustoa raastettuna, itse ladon kaiken keskelle josta annan päällysteiden valua reunoille uunissa.
*Juuston päälle tomaattia pieneksi kuutioituna ja punasipulia hiuksen ohuina siivuina.
*Mozzarellaa revittynä päälle.
*Ripaus seesamin ja unikon siemeniä ja roiskaisu öljyä vielä päälle.
*Uunissa n 150c, alle 10 minsaa. (Tämä on puhdas arvaus - itse tarkkailen aina väriä)
*Päälle ruohosipulia, basilikaa, rucolaa tai mitä vihreää sattuukaan olemaan. Jos satsista haluaa lihaisamman, suosittelen parman kinkkua kylmänä päälle. Myös kylmäsavulohi sopii erinomaisesti.

Todella muunneltava, helppo, nopea ja maukas eväs.
Uskon, että tätä tulee valmistettua tulevalla kiertueella asuntoautossakin!

Buon appetito!



1 kommentti:

Arvostan kommentointia! Kiitos :)